ORTOPEDSKA RADIONICA ``ORTOZE``

Firma „Ortoze“ d.o.o. Zenica je osnovana 1996. godine i u periodu od osnivanja do danas je u 100%-tnom vlasništvu osnivača. Firma je osnovana kao društvo jednog lica (d.j.l.), ali 1998. godine reorganizuje se u društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.), kako i danas posluje.

Osnovna djelatnost kojom se bavi „Ortoze“ d.o.o. Zenica jeste proizvodnja ortopedskih i drugih medicinskih pomagala, promet i usluge.

Godine 2008. „Ortoze“ d.o.o. Zenica dobija od Ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Rješenje o registraciji veleprometnika medicinskim pomagalima. Potvrdu o registraciji veleprometnika medicinskim pomagalima na nivou države Bosne i Hercegovine dobili smo 2010. godine od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

S ponosom ističemo da smo generalni zastupnik firme Sigvaris iz Švicarske, svjetskog lidera u prodaji medicinskih kompresivnih i preventivnih čarapa, za područje Bosne i Hercegovine. 2011. godine uvodimo ISO standard 9001:2008 čijom implementacijom nastojimo da još više unaprijedimo ostvarivanje našeg osnovnog cilja, a to je zadovoljstvo pacijenta.